04 juni 2021

Elia Group stelt haar actieplan voor duurzaamheid voor: ACT NOW

De voorbije jaren is duurzaamheid een belangrijk onderdeel geworden van de strategie van Elia Group. Ons ACT NOW-plan bepaalt concrete en meetbare doelstellingen die aangeven hoe we in de komende jaren duurzaamheid in onze bedrijfsprocessen zullen integreren. 

Dit breed en gevarieerd actieplan omvat vijf belangrijke dimensies die elk gekoppeld zijn aan één of meerdere van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals, SDGs). De SDGs zijn een kompas dat ons zal helpen om de juiste focus voor ogen te houden bij de uitvoering van onze dagelijkse processen en activiteiten. 

  • ACT NOW focust op vijf belangrijke dimensies in lijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDGs) van de Verenigde Naties.
  • Elia Group engageert zich om het voortouw te nemen bij de decarbonisering van de elektriciteitssector en van haar eigen activiteiten. Het bedrijf heeft voor zichzelf duidelijke doelstellingen gedefinieerd voor 2030 en 2040. 
  • In samenwerking met lokale partners ontwikkelen we tal van projecten om de milieu-impact van onze infrastructuur te beperken.
  • Gezondheid en veiligheid, diversiteit en inclusie zijn belangrijke aandachtsdomeinen voor Elia Group.
  • We focussen meer op goed bestuur om ons duurzaam succes op lange termijn te verzekeren.

Elia Group ACT NOW logo
Vanwanseele Marie-Laure
Perscontact NL Elia Belgiƫ