20 oktober 2021

Duitse regulator legt rendement op eigen vermogen voor elektriciteits- en gasnetten vast voor de volgende regulatoire periode

De Duitse regulator ('BNetzA') heeft het toekomstige rendement op eigen vermogen voor alle gas enele ktriciteitsnetbeheerders tijdens de volgende regulatoire periode (elektriciteit 2024-2028) vastgelegd op 5,07% vóór belastingen en op 4,13% na belastingen.

Voor assets die in gebruik zijn genomen vóór 2006 komt dit overeen met een percentage van 3,51% vóór belastingen en 2,86 % na belastingen. De vermindering van het regulatoire rendement op eigen vermogen vindt plaats op een moment dat het investeringsvolume dient toe te nemen om de klimaatdoelstellingen sneller te kunnen behalen.

Alleen al de vaststelling van het rendement op eigen vermogen vandaag zou leiden tot een aanzienlijke vermindering van de jaarlijkse inkomsten vanaf 2024, die dan niet beschikbaar zullen zijn voor de dringende investeringen om onze netinfrastructuur uit te breiden.


Yannick Dekoninck
Head of Capital Markets
Keizerslaan 20 B-1000 Brussel
Stéphanie Luyten
Head of Investor Relations
Keizerslaan 20 B-1000 Brussel