18 oktober 2021

Green Bid wint allereerste hackathon van Elia Group over energiediensten voor consumenten met tool die overtollige zonne-energie valoriseert

BRUSSEL - Van 13 tot 15 oktober organiseerde Elia Group haar eerste hackathon over consumentgerichte energiediensten. Elia Group wou zo haar consumentgericht marktmodel vertalen in concrete, praktische oplossingen. 

Meer dan 100 deelnemers namen deel aan de wedstrijd. Onder hen studenten programmeurs, medewerkers van start-ups en vertegenwoordigers van grote bedrijven. De federale Minister van Energie, Tinne Van der Straeten, bezocht het evenement op de eerste dag. Het winnende team, Green Bid, zal de volgende 14 weken samen met experts van Elia Group hun oplossing verder ontwikkelen in The Nest, de interne digitale incubator. De hackathon toont aan dat Elia Group zich engageert om de samenwerking tussen stakeholders uit de hele energiewaardeketen te bevorderen. 

  • 105 deelnemers die samen 14 teams vormden, namen deel aan de hackathon
  • Elk team zocht een oplossing voor één van de vijf uitdagingen en kreeg ondersteuning van zowel interne als externe data- en energie-experten
  • Volgend jaar organiseert Elia Group een tweede hackathon in Berlijn.


Vanwanseele Marie-Laure
Perscontact NL Elia Belgiƫ