18 juni 2021

Elia Group publiceert witboek over een consumentgericht en duurzaam elektriciteitssysteem, roept op tot samenwerking en organiseert een eerste hackathon

BRUSSEL - BERLIJN | “Towards a Consumer-Centric and Sustainable Electricity System” beschrijft het marktontwerp dat Elia Group voorstelt om de concurrentie achter de meter volop te laten spelen. 

Digitalisering en de opkomst van elektrische voertuigen en warmtepompen zorgen voor een veranderende interactie van consumenten met het elektriciteitssysteem. De flexibiliteit van deze apparaten kan een belangrijke rol spelen bij het in evenwicht houden van een energiesysteem dat steeds grotere hoeveelheden variabele hernieuwbare energie integreert en alsmaar minder thermische productie omvat.
  • De publicatie van een witboek over een consumentgericht marktontwerp (Consumer-Centric Market Design of CCMD) moet het debat openen over concurrentie ‘achter de meter’ waardoor consumentgerichte diensten mogelijk worden 
  • Elia Group wil hierbij alle marktpartijen betrekken en organiseert in oktober haar eerste hackathon rond de ontwikkeling van consumentgerichte diensten. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu inschrijven. 
Het witboek werd vanmorgen virtueel gepresenteerd tijdens een live-opname

Als u wenst deel te nemen aan de hackathon, kunt u zich registeren voor deelname via dit formulier:

Registreren voor de hackathonVanwanseele Marie-Laure
Perscontact NL Elia België