30 januari 2021

Elia versterkt noord-zuidas Belgisch hoogspanningsnet tussen Kruibeke en Dilbeek

Elia, de Belgische hoogspanningsnetbeheerder, versterkt de noord-zuidas van het Belgische elektriciteitsnet tussen de hoogspanningsstations ‘Mercator’ in Kruibeke en ‘Bruegel’ in Dilbeek.

De bestaande bovengrondse luchtlijn wordt voorzien van een nieuw type elektriciteitsdraden dat meer stroom kan transporteren. Hierdoor zal Elia de toename van elektriciteitsstromen doorheen het hele land in de toekomst beter kunnen spreiden en transporteren. Dit is nodig om de bevoorrading van elektriciteit voor het hele land te blijven verzekeren. Op dinsdag 2 februari 2021 organiseert Elia een digitaal infomoment waarbij het project wordt voorgesteld.


Simon November
Simon November

Projecten in de provincies van Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant