09 oktober 2020

Ecosysteem IO.Energy gaat tweede fase in en wil nieuwe energiediensten testen

De eerste sandboxingfase van het project IO.Energy (Internet of Energy) werd op vrijdag 9 oktober afgesloten in aanwezigheid van Thomas Dermine, de nieuwe staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen.

Acht proefprojecten hebben hun werkzaamheden afgerond. Ondertussen worden er nog meer proefprojecten opgestart om nieuwe denkpistes te verkennen. De projecten gaan daarna de demonstratiefase in. Op termijn kunnen deze projecten tot de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten leiden die het energielandschap veranderen.

  • IO.Energy wordt gefaciliteerd door de Belgische elektriciteitsnetbeheerders
  • Het ecosysteem staat open voor alle marktspelers zodat zij de energiediensten van de toekomst kunnen ontwikkelen en de consument een meer centrale plaats in het energiesysteem kunnen geven
  • De eerste testfase met acht proefprojecten is afgerond
  • IO.Energy 2.0 wordt begin 2021 gelanceerd