03 juli 2020

Vijf finalisten bekend voor innovatiewedstrijd Elia Group

Vijf finalisten zijn nog in de running voor de Open Innovation Challenge. Deze innovatiewedstrijd is een initiatief van de Belgische netbeheerder Elia en 50Hertz. De Open Innovation Challenge helpt Elia Group om te innoveren in heel specifieke facetten van haar opdracht als netbeheerder. Daarvoor worden gezamenlijke projecten opgezet met startups.

  • De Open Innovation Challenge richt zich tot startups over heel de wereld
  • Finalisten komen uit Europa en de Verenigde Staten
  • 4de editie focust op digitale oplossingen voor een veiliger elektriciteitsnet- en databeheer
  • De winnaar ontvangt 20.000 euro en kan het project binnen Elia Group ontwikkelen

De vierde editie focust op de ontwikkeling van digitale oplossingen voor een veiliger net- en databeheer. De oproep vond plaats in januari. Uit de 82 kandidaten selecteerde de jury vijf finalisten. Begin september wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de finale in Brussel.


Vanwanseele Marie-Laure
Perscontact NL Elia Belgiƫ